Calp reuneix els seus ex alcaldes en un Consell Assessor

dimarts, 18 Febrer, 2020 - 14:30

Calp ha celebrat hui la reunió del Consell Assessor format per ex alcaldes del municipi creat en 2009, com a òrgan complementari d'assessorament a l'alcaldia, amb les absències de Luís Serna i César Sánchez. Aquest consell, la constitució del qual va ser aprovada en ple en 2009, està integrat per totes aquelles persones que han ostentat el càrrec d'alcalde del municipi i la presidència recau en l'Alcalde que en aqueix moment ostente el citat càrrec.


 

A la sessió de hui han assistit Francisco Camañez, Violeta Rivera, Javier Morató, Ximo Tur i Ana Sala, també han participat com a oïdores alguns dels regidors de l'actual corporació.


 

Una de les qüestions en les quals han coincidit tots els alcaldes és el de la falta d'autonomia local i la falta de competències en aspectes essencials per al municipi com a carreteres, costes, ports, barrancs,etc.


 

Tots els alcaldes han coincidit en la importància d'escometre com més prompte millor les obres de reparació dels passejos marítims i platges després del temporal i han assenyalat que l'estacionalitat turística continua determinant els serveis del municipi.


 

Altres aspectes tractats han sigut l'estat de les obres del Viària J i el projecte del segon Institut d'Ensenyament Secundari, també l'urbanisme ha sigut objecte de debat en aquesta reunió. Segons el reglament intern les funcions d'aquest consell seran conéixer el pla d'actuació del Govern Local, els seus pressupostos i la marxa dels projectes. Els ex alcaldes podran emetre opinions i formular suggeriments, propiciar la cooperació i coordinació d'iniciatives.