L'Ajuntament destina 198.000€ a les ajudes al comerç local per a pal·liar els efectes de la COVID

Dilluns, 30 Novembre, 2020 - 14:15

L'Ajuntament ja ha resolt la concessió de les ajudes al comerç local per a pal·liar els efectes de la pandèmia de la COVID, després de l'esmena d'errors s'han admés un total de 262 sol·licituds. La quantia total de les ajudes atorgades ascendeix a 198.800 €.


 

Les ajudes oscil·len entre els 1.000 i els 600 euros i estan dirigides tant a autònoms com a petites empreses que exercisquen la seua activitat en el terme municipal calpí. En concret es concedeix una ajuda de 1.000 euros a aquells autònoms, microempreses o petites empreses amb més de 10 treballadors i 800 euros a aquelles amb 10 o menys treballadors que es van veure obligades a tancar amb la declaració de l'estat d'alarma.

D'altra banda, s'han previst ajudes de 700 euros a aquells autònoms o petites empreses de més de 10 treballadors i 600 euros a aquelles altres amb fins a 10 treballadors no afectades pel tancament decretat en l'estat d'alarma i la facturació de la qual es va veure reduïda en un 50 per cent.

Per a accedir a aquestes ajudes les empreses han d'haver estat d'alta de manera ininterrompuda en el Règim Especial de Treballadors Autònoms o Mutualitat corresponent o en el règim general de la Seguretat Social i en Hisenda durant, almenys, el període comprés entre el 31 de desembre de 2019 i el 14 de març de 2020 i a més han d'haver mantingut la seua activitat durant sis mesos com a mínim a partir de l'endemà al de la publicació de la resolució de concessió de la subvenció.

Aquesta línia d'ajudes es completa amb una segona convocatòria el termini de sol·licituds de la qual va finalitzar fa uns dies i que es resoldrà en les pròximes setmanes.