Calp serà seu del certamen provincial de bandes de 2a secció

dijous, 30 Gener, 2020 - 13:30

Calp serà seu del Certamen Provincial de Bandes, de segona secció, que se celebrarà el 22 de març organitzat per la Diputació Provincial amb la col·laboració de l'Ajuntament de Calp i Unió Musical Calp-Ifach. Es tracta del certamen provincial per a bandes de música d'entre 51 i 70 places.

 

Fa uns dies es va celebrar en el Palau Provincial el sorteig per a conéixer el nom de les bandes participants: Societat Musical L’ Aliança de Mutxamel, L’ Harmonia Societat Musical d’ Alacant i Unió Musical d'Assís. Aquest acte va comptar amb la presència de la diputada de cultura, Julia Parra, l'edil de cultura de Calp, Pilar Cabrera i el president de la Unió Musical Calp-Ifach, Miguel Pastor.

 

L'obra obligada en aquest certamen serà el poema simfònic per a banda “El ritual del fuego” del compositor i director de Canals, David Penadés Fasanar. A més, com a obres de lliure elecció la Societat Musical L’ Aliança de Mutxamel, dirigida per Mario Roig Vila, interpretarà “Arte” de Juan B. Francés Parra i “Cantus Laetus” de David R. Gilligham. Mentre que L’ Harmonia Societat Musical d’ Alacant, dirigida per José Tomas Moñinos Baeza, intepretará “Musical Apolo” d'Amado Blanquer i “Valhalla” de Francisco Zacares Fort i la Unió Musical d'Assís, dirigida per Francisco Antonio Soler Compañ, interpretarà el pasdoble “Unió Musical d'Assís” de Valdés i “Gloriosa” de Yasuhide Ito.

 

El certamen el tancarà, fora de concurs, la Unió Musical de Calp dirigida per Enríque Montesinos. El premi del certamen és de 4.200€ per a cadascuna de les bandes participants i 2.500€ més per a la que aconseguisca l'Esment d'Honor.