Visites guiades Banys de la Reina

Calp se suma a la xarxa de Destinacions Turístiques Intel·ligents

dijous, 14 Novembre, 2019 - 14:15

Calp ha passat a formar part de la Xarxa de Destinacions Turístiques Intel·ligents, ens coordinat per la Secretaria d'Estat de Turisme i l'empresa Segittur amb la finalitat d'impulsar la innovació i tecnologia en l'àmbit del turisme a Espanya i contribuir així al fet que les destinacions espanyoles siguen més competitives.

 

El municipi ha quedat integrat en un nivell tres, màxim previst per a poder sumar-se a aquesta xarxa en complir els tres requisits necessaris: haver passat un autodiagnòstic sobre el model de Destinació Turística Intel·ligent (DTI) establit per l'Agència Valenciana de Turisme, comptar amb un pla estratègic de DTI i a més, haver iniciat actuacions en aquesta matèria.

 

En aquest sentit, Calp té previst instal·lar tecnologia de captació i gestió de dades turístiques, és a dir, sensors que monitoritzaran diferents aspectes del municipi, ja siga el trànsit i places d'aparcament, el consum d'aigua, la quantitat de residus, el nombre de turistes a les platges, etc.; així com un quadre de comandament de control on es registraran totes aquestes dades. La recopilació d'aquesta informació, que es podrà consultar en temps real, té com a fi millorar els serveis oferits al turista a més de ser una destinació més eficient en la gestió dels seus recursos.

 

La implantació tecnològica per a convertir a Calp en una destinació turística intel·ligent està inclosa dins de l'Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat (EDUSI) “Revitalitza Calp” que està cofinançada amb el Fons Europeu de Desenvolupament Regional en el marc dels Fons FEDER 2014-2020.

 

Formar part de la Xarxa de Destinacions Turístiques Intel·ligents implicarà que tota la gestió turística de Calp es realitzarà sota uns paràmetres determinats relatius a l'accessibilitat, sostenibilitat mediambiental i aplicació de tecnologies en la gestió turística del municipi. A més, la localitat podrà accedir a subvencions que oferisca tant l'Agència Valenciana de Turisme com Segittur per a inversions en tecnologia.

 

Amb tot això el que es pretén és una millor gestió del turisme en el municipi i d'altra banda, una millor experiència per al turista.

 

La Xarxa de Destinacions Turístiques Intel·ligents està integrada actualment per 66 destinacions i 10 membres institucionals, entre institucions públiques, privades i acadèmiques.