Calp repartirà de manera gratuïta 4.000 botelles perquè els ciutadans netegen els orins de les seues mascotes

dimarts, 28 Gener, 2020 - 12:15

L'Ajuntament de Calp començarà a repartir a partir del pròxim dijous 30 de gener 4.000 botelles reutilitzables perquè els ciutadans puguen netejar els orins de les seues mascotes. La mesura s'ha adoptat després de la modificació de l'Ordenança de Convivència Ciutadana en l'Espai Públic, aprovada en el ple ordinari de gener, que obliga a netejar les miccions dels animals de companyia amb aigua.

 

Es tracta d'una iniciativa amb la qual es pretén conscienciar els ciutadans sobre la necessitat de mantindre nets els carrers del municipi i al mateix temps permetrà donar a conéixer els canvis introduïts en una ordenança que també obliga els amos de mascotes a recollir amb bosses o embolcalls impermeables els excrements d'aquests. A més, l'ordenança preveu multes de fins a 650 euros per aquests fets.

 

Els interessats podran recollir les botelles en el Departament de Sanitat, situat en la planta baixa i en la quarta planta de l'Ajuntament així com en les dependències del Servei de Protecció i Recollida d'Animals de 9.30h a 13h i serà necessari presentar la documentació de l'animal juntament amb el cens municipal. Es pretén aprofitar aquesta iniciativa per a actualitzar el cens municipal, per la qual cosa aquells que no tinguen a la seua mascota censada poden fer-ho en l'Oficina d'Atenció al Ciutadà.

 

El repartiment de botelles forma part d'una campanya de conscienciació ciutadana que es durà a terme durant els pròxims dos mesos, temps en el qual no s'aplicaran multes, tal com va anunciar l'alcaldessa Ana Sala en el ple. Aquesta va ressaltar que l'objectiu de l'ordenança no és sancionar sinó contribuir entre tots a fer de Calp una ciutat més neta.

 

Aquesta campanya de conscienciació inclou també el repartiment d'un full informatiu amb les novetats que introdueix l'ordenança i que ja va començar a distribuir-se en l'acte de benedicció d'animals de les dues parròquies de Calp amb motiu de la festivitat de Sant Antoni.