Calp registra 56 ordres vigents per violència de gènere, un 30 per cent més que fa dos anys

Dilluns, 7 Octubre, 2019 - 13:45

El nombre d'ordres vigents per violència de gènere ha augmentat a Calp en un 30 per cent en els dos últims anys i en l'actualitat se situa en 56. Així ho ha donat a conéixer la cap de la unitat contra la violència de la dona de la Subdelegació de Govern, Modes Salazar, en la mesa contra la violència de gènere, convocada en el municipi després del presumpte assassinat masclista esdevingut a la ciutat del Penyal aquest estiu en el qual una dona belga presumiblement va perdre la vida a les mans de la seua parella sentimental.

 

En la reunió han estat també presents l'alcaldessa de la localitat Ana Sala, així com representants de la Guàrdia Civil, Policia Local, Centre de la Dona 24 hores, Oficina d'Atenció a les Víctimes i personal del departament de Serveis Socials de l'Ajuntament de Calp.

 

De les 56 ordres vigents quatre d'elles corresponen a víctimes menors d'edat i d'eixes quatre en una d'elles l'agressor també és menor d'edat. A més de conéixer les xifres de violència de gènere en la localitat la mesa ha servit també per a coordinar tant els recursos socials com policials en la lluita contra aquesta xacra.

 

En la reunió la cap de la unitat contra la violència de la dona de la Subdelegació de Govern, Modes Salazar, ha ressaltat la importància que les víctimes de la violència de gènere coneguen AlertCops, una app d'alertes de seguretat ciutadana a través de la qual els ciutadans poden avisar a les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat d'una situació delictiva de la qual és víctima o testimoni.

 

L'Ajuntament de Calp compta amb un equip format per una agent d'Igualtat, una promotora i una assessora jurídica, que ofereix a les víctimes de violència de gènere i familiars atenció psicològica, jurídica i sociolaboral, tot això coordinat, quan és necessari amb el Centre de Salut i el Centre d'Atenció a víctimes de violència de Gènere de Dénia.

 

El Departament d'Igualtat es troba al carrer Llibertat, 36 i el telèfon és 96.583.51.11. A més es recorda que el telèfon genèric d'Atenció a Víctimes de Violenca de Gènere és 016.