Campus d'Excel·lència Empresarial Casa Nova.
¿Te imaginas poder disfrutar de infinitas actividades en familia?
DÍA DE LA FAMILIA
¡No te pierdas nada!

L'Ajuntament de Calp recupera 1.080 m³ d'arena després de garbellar-la de la posidònia oceànica retirada aquest estiu

dijous, 27 Desembre, 2018 - 11:00
El Departament de Medi Ambient de Calp ha recuperat 1.083 m³ d'arena després d'haver garbellat les restes de prada de posidònia, retirats enguany de les platges del municipi durant la campanya estival. L'arena de major qualitat es retornarà a les platges per a afavorir la seua regeneració mentre que la que tinga menor qualitat serà utilitzada per a la restauració de les àrees més degradades a les Salines.
 
La retirada de Posidònia oceànica, ja morta i acumulada en les vores de les platges, és una tasca que es realitza únicament en temporada de bany ja que sol causar molèsties als turistes i es fa, a més, de forma puntual ja que aquesta planta aquàtica protegeix i evita la regressió de la línia de costa.
 
En retirar la Posidònia oceànica és habitual que també s'extraga arena. De fet, en aquesta operació s'estima que el 50 per cent de les restes retirades corresponen a arena. En anys anteriors l'arena que es retirava juntament amb la posidònia oceànica es rebutjava en un abocador però des de fa tres anys es reutilitza per a la regeneració de les platges que hagen patit pèrdues d'arena durant els temporals que es donen fóra de la temporada estival.
 
“Apostem per una gestió sostenible de les platges de Calp i d'aquesta manera podem reutilitzar arena de primera qualitat per a regenerar el nostre litoral en lloc d'arena de roca o de pedrera com fan en altres municipis”, ha assenyalat el regidor de Platges i Medi Ambient, Jan Van Parijs.