Calp insta a la Generalitat màxima vigilància i responsabilitat en els treballs de les Cases Neptú

dimecres, 14 Febrer, 2018 - 12:15
Calp Casas Neptuno

Davant la preocupació que està causant entre la ciutadania calpina els treballs que s'estan duent a terme en les cases Neptú, l'Ajuntament de Calp té previst instar a la Generalitat Valenciana que extreme la seua vigilància en relació a totes aquelles actuacions que es desenvolupen en aquests terrenys. Aquesta decisió ve motivada, a més, pel fet que la Direcció general de Patrimoni, dependent de la Conselleria de Cultura, ha concedit fins al moment totes les autoritzacions per als treballs que l'empresa ha sol·licitat.

 

D'aquesta manera, la Conselleria va concedir permís per a la realització d'uns primers cates del terreny i a continuació per a la demolició dels edificis, actuació que s'està desenvolupant en aquests moments i que inclou també eliminar el llosat i tots aquells elements contemporanis que es troben en el terreny i que formaven part d'aquesta construcció.

 

A més, la Conselleria ha concedit ja la seua autorització per a la següent fase corresponent a l'excavació dels terrenys. Aquest tràmit és el que determinarà l'existència o no de restes arqueològiques i el seu valor, la qual cosa ha de portar a la Conselleria a decidir si es pot construir o no sobre aqueixos terrenys.

 

“Instem a la Direcció General de Patrimoni la màxima vigilància, diligència i responsabilitat en totes les actuacions que es duguen a terme en relació als terrenys de les Cases Neptú, un assumpte que ens preocupa enormement”, ha destacat l'alcalde César Sánchez.

 

Sánchez ha anunciat, a més, que el consistori contractarà un arqueòleg perquè supervise totes les actuacions que es duguen a terme en aquests terrenys.

 

L'Ajuntament reitera, a més, que de cap manera concedirà llicència d'obres en aquests terrenys sense l'autorització preceptiva i vinculant d'aquest organisme que és el que atorga les autoritzacions corresponents per a dur a terme qualsevol actuació en aquests terrenys en tractar-se d'un àrea de possible interès arqueològic.