Calp estima en 1.340.000 euros els danys causats pel temporal a la platja de la Fossa

divendres, 24 Gener, 2020 - 14:45

L'Ajuntament de Calp ja disposa d'una primera valoració econòmica dels danys causats pel temporal de pluges i vent Gloria: 1.340.000 euros només a la platja de la Fossa, la zona més afectada del municipi. Uns danys quantiosos que han portat a la Junta de Govern de Calp, reunida aquest matí, a instar al govern de la Generalitat i al d'Espanya que incloga al municipi entre els declarats com a zona catastròfica i que s'habiliten els fons necessaris per a pal·liar els danys patits.

 

“Sol·licitem la declaració de zona catastròfica a causa de l'entitat dels danys que hem patit a Calp”, ha assenyalat l'alcaldessa del municipi Ana Sala.

 

Tècnics municipals estan valorant encara la quantia de desperfectes en la resta del litoral marítim i s'espera que la setmana vinent puguen establir ja una quantitat concreta.

 

El temporal a la Fossa ha afectat especialment el paviment del passeig marítim que presenta clevills i peces soltes i algunes parts del passeig han patit esfondraments que també han afectat els murs de contenció. També s'han vist greument afectades la totalitat de papereres i llavapeus, així com escales i rampes i ha quedat destruïda la caseta d'informació turística. A més, s'ha registrat la caiguda de diverses palmeres.

 

D'altra banda, a la platja de l'Arenal en la qual s'han registrat desperfectes en menor mesura, s'ha produït despreniment de pedres, la caiguda d'una palmera i l'aigua ha arribat a ocupar part de la zona d'arena.

 

A més dels danys en els passejos marítims, s'han produït nombrosos incidències com el despreniments d'elements de façanes, la caiguda d'arbres, tendals, cartells publicitaris, sostres metàl·lics i senyals de trànsit. També les instal·lacions esportives s'han vist afectades. En el Pavelló Domingo Crespo s'han després plaques de la coberta i en el Pavelló Ifach i la pista Blava s'ha filtrat aigua.