Calp comptarà amb estació mòbil d'ITV de forma permanent en 2021

dimarts, 24 Novembre, 2020 - 13:00

Calp disposarà de servei d'ITV de manera contínua durant 2021. L'Ajuntament de la localitat així li ho ha sol·licitat a l'empresa concessionària d'aquest servei Applus que ha accedit a aquesta petició aprofitant que la Generalitat Valenciana ara permet ampliar el període de permanència de les estacions mòbils en les poblacions.

 

L'alcaldessa de Calp Ana Sala s'ha reunit amb el director de zona Alejandro Pastor i el director d'estació Jesús Hernández i ha agraït la disposició de l'empresa per oferir aquest servei els 365 dies de l'any. “A partir de gener de 2021 els calpins podran passar la ITV en el municipi sense necessitat d'haver de desplaçar-se, alguna cosa que s'agraeix en aquesta situació de pandèmia”, ha afirmat.

 

Fins al moment Calp disposava d'estació mòbil d'ITV durant cinc mesos a l'any distribuïts en tres períodes: al febrer, maig i octubre. En 2021 començarà a operar de manera contínua i s'espera que aquest servei també puga oferir-se de manera permanent en 2022.

 

Un dels factors que ha portat al fet que l'empresa concessionària de la ITV a prendre aquesta decisió és l'alta demanda que existeix a Calp i la comarca de la Marina Alta. Només en 2019 l'estació mòbil de Calp va atendre un total de 9.850 usuaris, la majoria procedents de la ciutat del penyal però també d'altres municipis de la comarca així com de la Marina Baixa.

 

D'aquesta manera la comarca de la Marina Alta passarà a disposar de dues estacions d'ITV: la permanent, situada a Ondara, i aquesta mòbil de Calp.