Visites guiades Banys de la Reina
Ajudes al Comerç Local per a fer front a l'efecte del COVID19

Calp promociona en MEDSEA la seua oferta d'oci nàutic

Dilluns, 27 Març, 2017 - 14:00

Calp ha participat aquest cap de setmana en el I Saló d'Activitats Aquàtiques, MEDSEA, celebrat a Alacant. Aquesta iniciativa s'emmarca en les noves estratègies del Departament de Turisme que en les polítiques de promoció prioritza el producte sobre la destinació. Si fa unes setmanes Calp assistia a la fira de Kortrijk a Bèlgica, especialitzada en ciclisme, per a promocionar les possibilitats de Calp per a la pràctica d'aquest esport, ara l'objectiu és donar a conèixer l'oferta d'esports nàutics.

 

I és que la situació geogràfica i un fantàstic microclima permeten practicar a Calp una infinitat de modalitats esportives com la vela, el busseig, el rem i també aquelles relacionades amb el vent com windsurf, kitesurf, paddle surf. La riquesa dels fons marins del municipi permeten el submarinisme, la pesca i l'espeología submarina, i fins i tot noves modalitats com el psicobloc (escalada des del mar) troben a Calp el lloc ideal per a la seua pràctica.

 

Calp compta també amb tres clubs nàutics i una àmplia oferta d'empreses dedicades a l'oci nàutic, i és precisament tota aquesta oferta d'instal·lacions i serveis el que es vol donar a conèixer. El regidor de Turisme, Jan Van Parijs, ha assenyalat que: “cal treballar els paquets vacacionals, aquells que inclouen allotjament i producte adaptat a l'interès del visitant, en est case activitats nàutiques. ”.

 

L'edil també ha anunciat que: “seguirem treballant en la petició de la declaració de reserva marina per als fons del Penyal d'Ifac; açò ens permetria regular el busseig i el fondeig en la base del parc natural i d'aquesta manera protegir un la riquesa marina d'aquest entorn”.

 

Un altre dels productes que s'han promocionat en el Saló d'Activitats Nàutiques són els Cellers Vina Maris, el tercer celler submarí del món situada enfront del Morro de Toix on es troben prop de mil botelles submergides a uns 25 metres de profunditat per al seu envelliment. A més Vina Maris ofereix excursions submarines per a visitar la cava i rescatar una de les botelles per a catar-la posteriorment en el vaixell.