L'Ajuntament de Calp contracta 11 joves desocupats a través dels programes EMCUJU i EMPUJU

dimecres, 6 Novembre, 2019 - 13:30

L'Ajuntament de Calp ha contractat 11 persones dins dels programes de foment d'ocupació per a joves EMCUJU i EMPUJU de Labora (antic Servef). L'objectiu d'aquestes ajudes és facilitar la inserció laboral de joves desocupats menors de 30 anys oferint-los una oportunitat laboral.

Aquest és el quart any en què el consistori calpí sol·licita aquestes ajudes que estan cofinançades pel Fons Social Europeu i que s'engloben dins del Programa Operatiu de Garantia Juvenil. En aquesta edició ha rebut un total de 212.277,77 euros a través d'aquests dos programes dirigits a joves tant qualificats (EMCUJU) com no qualificats (EMPUJU).

Dels 10 contractes, cinc es corresponen a llocs de treball del programa EMCUJU per al qual s'ha rebut una subvenció de 101.868,89 euros. En concret enguany s'ha contractat un arquitecte, un treballador social, un biòleg, un educador infantil i un tècnic de turisme. Es tracta d'un contracte en pràctiques que tindrà la duració d'un any.

Els altres sis contractes es correspondran al programa EMPUJU. Enguany s'ha contractat dos auxiliars administratiu i quatre peons i en aquest cas s'ha realitzat un contracte de treball temporal per obra o servei determinat. Per a dur a terme aquestes contractacions s'ha rebut 110.408,88 euros.

Aquestos programes estan dirigits a joves majors de 16 anys i menors de 30 inscrits en el Sistema de Garantia Juvenil en l'àmbit territorial de la Comunitat Valenciana.