Calp celebra la Fira de Nadal del 6 al 8 de desembre

divendres, 29 Novembre, 2019 - 12:30

Per seté any consecutiu l'Ajuntament de Calp celebrarà la Fira de Nadal que tindrà lloc del 6 al 8 de desembre als carrers del centre històric. Es tracta d'un esdeveniment en el qual participen comerços i associacions del municipi i que recupera enguany les parades d'artesania. A més, la fira es complementa amb la recreació d'ambients nadalencs.

 

Es desenvoluparà als carrers Santíssim Crist, Major, Llibertat, Justícia, plaça Beat Sendra i la plaça de la Vila (que és on tindran lloc les actuacions musicals). Comptarà amb 34 llocs que correspondran a les empreses i associacions locals i més de 20 parades d'artesania, que estaran a càrrec de l'Associació d'artesanes de Petrer, així com unes altres que portarà l'empresa Corona Eventos, contractada per a l'ocasió.

 

Aquest esdeveniment suposa una oportunitat per a gaudir de l'ambient nadalenc en el barri antic de Calp així com per a col·laborar amb nombroses associacions amb finalitats benèfiques i de caràcter festiu de la localitat. A més, en les parades locals es pot adquirir dolços típics nadalencs així com tapes i menjar propi de Calp (putxero amb pilotes, paella, polp guisat…).

 

La fira es caracteritza per la seua ambientació nadalenca i, en aquest sentit, s'han previst nombroses activitats lúdiques i d'animació, que inclouran la visita del Pare i Mare Noel tots els dies de la fira, així com de coneguts personatges animats. Tot això es complementarà amb diferents activitats musicals amb cercaviles, concerts de nadales o exhibicions de gimnàstica rítmica, zumba o capoeira.

 

D'altra banda, se celebraran tallers dirigits als més xicotets, entre els quals destaca com a novetat el de pilota valenciana amb el qual es pretén fomentar la pràctica d'aquest esport autòcton. Els altres previstos són de caretes de fusta, de tir amb arc i de maquetes de pesebres.

 

A més, dins de la programació d'activitats de la fira s'inclou també una exposició de naixements a l'església La nostra Senyora de les Neus així com l'ofrena de les vetletes a la Mare de Déu de la comunitat colombiana en la mateixa parròquia el dissabte 7 a les 20.30h.

 

La fira obrirà tots els dies a les 11 hores del matí i tancarà les seues portes el diumenge 8 de desembre a les 18 hores.