L'Ajuntament consensua amb l'Asociació de Bous al Carrer l'eliminació enguany del “Bou embolat” i el “Bou encaixonat”

dimarts, 17 Maig, 2016 - 14:15

La proposta elevada a plenari pel grup municipal Sí se puede Calp per a eliminar el “Bou embolat” i el “Bou encaixonat” dels festejos taurins de la localitat finalment es va deixar sobre la taula a l'espera d'un informe de Secretaria Municipal. Amb tot l'Alcalde de Calp, Cèsar Sánchez, va anunciar que s'havia consensuat amb l'Asociació de Bous al Carrer, entitat organitzadora d'estos festejos, l'eliminació enguany de les modalitats de “Bou embolat” i “Bou encaixonat” en les festa patronals d'agost.

 

En el debat de la proposta del grup Sí se puede Calp per a “adoptar mesures per a eliminar aquestes modalitats de festejos taurins tenint el compte el maltractament animal que comporta”, l'alcalde, César Sánchez va plantejar també la possibilitat que el canvi legislatiu de regulació dels “bous al carrer” s'elevara al parlament autonòmic atés que la regulació d'aquestos festejos és competència autonòmica i les lleis respecte a aquest assumpte tenen rang autonòmic.

 

L'alcalde també va oferir la possibilitat d'obrir un procés de participació ciutadana perquè siguen els veïns els que exposen la seua opinió sobre la supressió definitiva del “bou encaixonat” i “el bou embolat”. Finalment tots els grups polítics municipals van acordar deixar la proposta aparcada fins a nou informe.