El ple de Calp aprova els pressupostos de 2019 que ascendeixen a 39.086.050 euros

dimarts, 4 Desembre, 2018 - 14:00

El ple de l'Ajuntament de Calp ha aprovat de forma inicial els pressupostos municipals de 2019 amb els vots a favor de l'equip de govern i els vots en contra de PSOE, Compromís i Sí Se Puede Calp. Els comptes per a l'any vinent ascendiran a 39.086.050 euros.

 

L'alcalde de Calp, César Sánchez, ha qualificat aquests pressupostos de “realistes, assenyats i socials”, en els quals les despeses i ingressos estan anivellats i en els quals a més de continuar amb inversions de projectes iniciats en anys anteriors “es donarà resposta a noves necessitats”.

 

Una de les principals novetats que contemplen aquests pressupostos és la bonificació en l'impost de béns immobles per a persones jubilades, pensionistes menors de 65 anys i persones en situació de desocupació de llarga durada que es troben en risc d'exclusió social. Aquests podran optar a una bonificació de fins a 300 euros. Per a aquestes ajudes s'ha previst una partida inicial de 100.000 euros.

 

Entre les inversions noves es troba la creació d'un nou espai esportiu en la zona situada darrere del Pavelló Domingo Crespo, per a la qual es destinaran 200.000 euros. Inclourà una pista de patinatge i d'hoquei de patins, una zona per a la pràctica del “parkour” així com un “skate park” per a practicar “skateboarding” o monopatinaje i que permetrà augmentar l'oferta esportiva de Calp.

 

Així mateix es preveu la creació d'una ludoteca, que s'escometrà en 2019-2020 i que té com a fi facilitar la conciliació de la vida familiar. Per a l'any vinent està prevista una partida de 70.000 euros.

 

S'adequarà un pàrquing en el Pla de la Senieta amb més de 500 places que connectarà amb el futur Vial J i per al qual s'han destinat 280.000 euros.

 

Quant als projectes que tindran continuïtat en 2019 es troba la revitalització de la Manzanera, el pla d'enllumenat i asfaltat de les urbanitzacions, la 4a i 5a fase de l'edifici de la banda de música, la 5a fase d'ampliació del cementeri o un nou tram del Vial J. També se seguirà amb l'adequació de l'aparcament del nucli antic que permetrà crear 100 noves places.

 

Així mateix es mantenen totes les subvencions a les associacions locals i les ajudes al transport i/o material escolar.

 

En el ple s'ha aprovat una esmena del grup municipal de Compromís que permetrà augmentar en 30.000 euros la consignació inicial de 20.000 euros destinada enguany per primera vegada al manteniment i conservació dels Banys de la Reina. Així, el jaciment comptarà amb un servei específic per a la seua conservació de manera que es consoliden els treballs realitzats en les diverses campanyes dels camps de treball.