dijous, 2 Setembre, 2021 - 15:00

L'alcaldessa de Calp, Ana Sala, ha reestructurat el seu equip de govern coincidint amb l'equador de la legislatura. Amb aquesta decisió es pretén donar un nou impuls a la labor del govern per a afrontar els nous reptes que es plantegen en la segona meitat de la legislatura.

 

Les novetats impliquen, d'una banda, un canvi en la denominació de determinades àrees i per un altre, una redistribució de delegacions entre els integrants de l'equip de govern. Entre les primeres destaca la nova delegació de Benestar Animal, les competències del qual ja estava assumint Ana Perles, però ara ho farà des d'una denominació més concorde als nous temps i que incideix en la protecció animal o la de Desenvolupament sostenible que exercirà Juan Manuel del Pino des de la qual s'encarregarà de la captació de fons europeus o les propostes d'eficiència energètica.

 

Quant al canvi de delegacions, Paco Avargues que continuarà portant Promoció Econòmica i Turisme passarà a dirigir la Regidoria de Festes, que fins al moment assumia Ana Perles. Aquesta seguirà amb Esports i Salubritat pública i a més de Benestar Animal portarà Agermanament amb la finalitat de potenciar la vinculació amb Oppenheim i El Puerto de Santa María.

 

Del Pino seguirà al capdavant de l'Àrea de Territori, Paisatge Urbà, Infraestructures (Planejament Urbanístic), Cicle Integral de l'Aigua i Medi Ambient, a més de la nova delegació de Desenvolupament sostenible.

 

Junt amb les delegacions de Contractació, Hisenda i Règim Interior, Fernando Ortiz s'encarregarà ara de la gestió dels Recursos Humans, que dirigia fins al moment Ana Perles, amb la finalitat de centralitzar en una única persona totes aquestes regidories de funcionament intern per a millorar així la seua coordinació.

 

Hilde Backaert continuarà exercint les mateixes delegacions que fins al moment englobades en una nova àrea denominada Bon Govern, Transparència i Innovació que inclou les competències relacionades amb la informació a la ciutadania - Oficina d'Atenció al Ciutadà, Comunicació, Smart City, Informàtica -.

 

Noelia Císcar continuarà assumint Inclusió Social, Igualtat, Família i com a novetat serà la portaveu del grup municipal del PP en substitució de Paco Avargues. Deixarà Participació Ciutadana que passarà ara a les mans de Rebeca Merchán qui continuarà sent la regidora de Joventut i Persones Majors.

 

La delegació d'Educació que fins al moment dirigia Merchán serà assumida per Pilar Cabrera que continuarà al capdavant de Cultura (patrimoni popular i tradicions), Dinamització del Barri antic, Patrimoni històric i monumental, Arxiu municipal i del Projecte EDUSI.

 

Per la seua part, Domingo Sánchez, continuarà portant les mateixes delegacions: Cementeri, Trànsit, Seguretat Ciutadana i Mobilitat, Neteja viària d'edificis públics, Enllumenat Públic, Gestió de Residus i l'àrea de Qualitat Urbana que passarà a denominar-se Qualitat i Imatge Urbana des de la qual dirigirà les obres i infraestructures que s'escometen en el municipi.

 

Matías Torres assumirà Port i Pesca, que fins al moment exercia Paco Avargues, i continuarà realitzant les funcions de regidor d'Urbanitzacions (asfalt, neteja i condicionament), Parcs i Jardins, Emergències i Protecció Civil, Transport públic, Platges, Delegats de Zona i Pintura Viària.

 

“Tots aquests canvis obeeixen a una millor organització, la qual cosa ens permetrà continuar oferint el millor servei a la ciutadania”, ha assenyalat Ana Sala.