dimecres, 14 Abril, 2021 - 13:15

L'Ajuntament de Calp pretén promoure la localitat com a destinació turística adaptat a totes les persones amb discapacitat. Per este motiu està treballant en un Pla d'Accessibilitat Turística que permeta identificar l'oferta turística accessible existent així com les mancances que puguen existir en esta matèria amb l'objectiu de poder esmenar-les.

 

L'objectiu és que l'oferta turística de Calp estiga adaptada a totes les persones amb qualsevol tipus de discapacitat, ja siga visual, auditiva, cognitiva o de moviment.

 

Dins de la fase de diagnòstic previ en què es troba ara, el consistori calpino ha posat en marxa una enquesta online dirigida a la ciutadania a fi de disposar de la major informació possible respecte d’aquest assumpte. L'enquesta es pot respondre a través de les xarxes socials de l'Ajuntament de Calp i del Departament de Turisme (Calp Turisme) així com en www.calpe.es.

 

A més, també s'han realitzat entrevistes al sector turístic i es duran a terme visites presencials als diferents establiments turístics (tant d'allotjament, com d'hostaleria), emplaçaments turístics (instal·lacions esportives, monuments, museus, platges, parcs, miradors) així com els diferents tipus de transport (autobusos, taxis, lloguers de cotxe, tren...). Amb tot això es realitzarà un inventari de l'oferta turística accessible del municipi.

 

Així mateix s'analitzaran els recursos turístics online com la pàgina web de Turisme, vídeos promocionals, xarxes socials, anuncis, spots...

 

Tota esta anàlisi prèvia servirà de base per a este pla d'accessibilitat turística en què s'establiran les accions perquè l'oferta turística de Calp siga accessible a totes les persones discapacitades.

 

“El nostre objectiu és que totes les persones amb discapacitat puguen també disfrutar de Calp i de tots els atractius que oferix el nostre municipi” ha assenyalat el regidor de Turisme, Paco Avargues."