Campus d'Excel·lència Empresarial Casa Nova.
klips.png
PRL Trabajos de Albañilería Febrero 2020.jpg
SSAA CALPE´20.jpg
klips.png
T'imagines poder disfrutar d'infinites activitats en família?
DÍA DE LA FAMILIA
No et perdes res!

L'Ajuntament de Calp demana ajuda a Subdelegació de Govern per a fer front a la venda ambulant il·legal

divendres, 6 Setembre, 2019 - 14:30

L'Ajuntament de Calp demanarà a Subdelegació de Govern que arbitre alguna mesura per a reforçar les actuacions que s'estan duent a terme en el municipi contra la venda ambulant il·legal. Aquesta decisió es produeix davant la la impossibilitat de contractar policies interins a l'estiu com estableix la Llei de Coordinació de Policies Locals de la Comunitat Valenciana.

 

 

Així ho han acordat aquest matí en una reunió l'alcaldessa Ana Sala, així com representants de la Policia Local, Guàrdia Civil i de les associacions de comerciants AEMCO i d'hostalers Sabor a Calp.

 

La nova llei de Coordinació de Policies Locals de la Comunitat Valenciana implica que la Policia Local ha de comptar amb els mateixos efectius a l'estiu que a l'hivern malgrat que la població arriba a triplicar-se, època en la qual a més existeix una major incidència de casos de venda ambulant il·legal.

 

Aquest estiu la policia local de Calp ha realitzat 216 actuacions relacionades amb la venda ambulant, el 80 per cent de les quals han consistit en tasques de vigilància per a previndre  possibles casos. S'han tramitat 27 denúncies per realitzar aquesta activitat, dues de les quals per infraccions de la Llei orgànica 4/2015 de Protecció de la Seguretat Ciutadana a venedors ambulants il·legals i s'ha detingut a un venedor ambulant il·legal per delictes d'atemptat contra un agent de l'autoritat, lesions i resistència. Així mateix, s'han realitzat 70 actuacions d'intervenció de material.

 

Des de l'Ajuntament de Calp es recorda als ciutadans que la venda ambulant tan sols està permesa en els mercats del dissabte, en el rastre del dimecres així com en els mercats d'artesania situats al carrer Alemanya i la plaça del Mediterrani. A més, no solament se sanciona als venedors ambulants il·legals sinó també a tots aquells ciutadans que els compren, per a la qual cosa es preveuen multes de 150 euros.