L'Ajuntament habilita una línia d'ajudes per a les empreses d'oci nocturn

dimecres, 9 Setembre, 2020 - 13:15

L'Ajuntament de Calp portarà al pròxim ple una nova línia d'ajudes econòmiques per a les empreses d'oci nocturn de la localitat dins del Plan Resiste. Després del decret de la Conselleria de Sanitat del tancament de l'oci nocturn el passat 18 d'agost com a mesura preventiva en la lluita contra el Coronavirus, les empreses del sector d'oci nocturn es van veure obligades a tancar en plena temporada estival.

L'alcaldessa de Calp, Ana Sala ha assenyalat que “des de l'equip de govern es considera que les administracions han de fer un pas al capdavant i facilitar ajudes per a pal·liar la crisi econòmica, estudiar els casos individualment i forjar un compromís autonòmic, provincial i central. La voluntat municipal és que les ajudes siguen directes i àgils, amb la finalitat que cap empresari d'aquest sector es veja obligat a tancar les seues portes definitivament.”

 

L'objecte d'aquestes ajudes és col·laborar en la recuperació, manteniment i revitalització de l'activitat comercial calpina, tractant de pal·liar l'impacte econòmic derivat de la situació d'emergència sanitària provocada pel coronavirus COVID-19.

 

Aquestes ajudes a l'oci nocturn s'uneixen com una nova línia al Pla Resisteix que ja contempla ajudes per a empreses que van haver de tancar durant l'Estat d'Alarma, per a la taxa del fem i per a dones empresàries i emprenedors. Podran sol·licitar aquesta subvenció els titulars de qualsevol de les següents llicències d'activitat: discoteques, sales de ball, karaoke o bars de copes amb i sense actuacions musicals en directe a Calp a 18 d'agost de 2020 que hagueren suspés la seua activitat a conseqüència del decret de Conselleria de 17 d'agost.

 

La quantia de la subvenció oscil·larà entre 1000 i 2000 euros en funció de les persones emprades en l'activitat suspesa, així ascendirà a 1.000 en el cas de no tindre persones emprades, 1500 euros en el cas de tindre entre 1 i 3 persones emprades, 1800 € si l'activitat compta entre 4 i 8 persones emprades i 2000€ quan es tinguen més de 8 persones emprades.

 

Una vegada aprovades definitivament les ajudes les sol·licituds es presentaran en el registre de l'Ajuntament de Calp, en imprés normalitzat que estarà disponible en la web municipal en un termini de presentació que serà de 15 dies hàbils des de la seua publicació en el BOP.