Campus d'Excel·lència Empresarial Casa Nova.
¿Te imaginas poder disfrutar de infinitas actividades en familia?
DÍA DE LA FAMILIA
¡No te pierdas nada!

Calp reforça el Departament d'Igualtat per a consolidar l'atenció a la dona

Dilluns, 4 Febrer, 2019 - 11:00

Amb l'objectiu de consolidar l'atenció a la dona, l'Ajuntament de Calp ha incorporat al Departament d'Igualtat un Agent d'Igualtat i una sicóloga que s'uneixen a l'assessora jurídica amb la qual ja comptava el departament.

La figura de l'Agent d'Igualtat, a més de dissenyar i implantar el Pla d'Igualtat Municipal, té com a objectiu, en compliment de la Llei d'Igualtat, emetre informe de l'impacte de gènere de les ordenances i reglaments municipals. Aqueix informe valorarà els efectes que aqueixes normes aprovades poden tindre sobre els homes i les dones, considerant, especialment, les desigualtats i discriminacions per raó de sexe.

A més, entre les funcions de l'Agent d'Igualtat destaca l'orientació sociolaboral, professional i formativa dirigida a dones, informació i assessorament en matèria de violència de gènere, el disseny d'accions i campanyes per a fomentar l'associacionisme femení i, en general, dissenyar i avaluar polítiques d'igualtat d'oportunitats i accions positives, per a consolidar la participació igualitària d'homes i dones en qualsevol àmbit social, polític, econòmic, cultural i laboral.

El Departament d'Igualtat també ha incorporat a una psicòloga que ofereix atenció individualitzada a dones en general i victima de violència de gènere en particular. Aquesta figura, al costat de l'equip base de Benestar Social, col·labora en el programa d'intervenció familiar. A més, s'ha posat en marxa un taller d'autoestima dirigit a un grup de dones usuàries de Benestar Social en el qual es treballa l'apoderament de les dones de manera que el benestar personal conduïsca a millorar la situació en l'àmbit laboral i familiar. Aquesta iniciativa s'emmarca dins de les subvencions rebudes dins del Pacte Estatal en la lluita contra la Violència de Gènere.

Per a completar a l'atenció a la dona, des de fa anys el Departament d'Igualtat compta amb una assessora jurídica que a més d'assessorar en l'àmbit genèric (família, civil general, penal, etc), assessora específicament en l'àmbit de la violència de gènere. Aquesta figura coordina els aspectes jurídics de tot el departament de Benestar Social.

A més de l'assessorament jurídic es realitza un acompanyament a les victimes de violència de gènere, es deriva a institucions o associacions especialitzades, es fan tasques de mediació, etc. Amb tot això, des del Departament d'Igualtat s'ofereix atenció psicològica, jurídica i sociolaboral a les victimes de violència de gènere, tot això coordinat, quan és necessari amb el Centre de Salut i el Centre d'Atenció a victimes de violència de Gènere de Dénia. En l'actualitat a Calp hi ha vigents 51 ordenes d'allunyament, encara que es calcula que hi ha més casos de violència de gènere ja que moltes victimes no denuncien encara que sí que se'ls presta assistència des del Departament d'Igualtat. El Departament d'Igualtat es troba al carrer Llibertat, 36 i el telèfon és 96.583.51.11. A més es recorda que el telèfon genèric d'Atenció a Victimes de Violència de Gènere és 016.