Calp adequarà els passejos per a pasqua i abordarà la seua remodelació segons un estudi sobre els efectes del canvi climàtic

Dilluns, 3 Febrer, 2020 - 13:00

Calp reformarà els passejos marítims després dels efectes del temporal Gloria amb intervencions menors perquè estiga a punt per a setmana santa i abordarà el projecte de remodelació atés un estudi sobre les conseqüències del canvi climàtic a les platges que està realitzant l'Institut d'Ecologia Litoral.

 

Així s'ha decidit en una reunió en la qual han intervingut tècnics municipals i responsables polítics per a decidir les actuacions immediates en relació a les destrosses causades pel temporal. A més s'ha decidit consignar una partida pressupostària especial per a fer front als danys ocasionats. Al mateix temps l'Ajuntament s'acollirà a les subvencions que tant des del Govern central com des de la Generalitat Valenciana s'habiliten per als municipis afectats.

 

Des de l'Ajuntament s'ha remés un escrit a la Subdelegació del Govern amb l'estimació econòmica dels danys elaborat pels Tècnics Municipals, d'aquesta manera es valoren els danys dels passejos marítims en 1.340.000 €, els danys de reparació de l'estabilització dels talussos en 1.100.000€ i els danys a les platges es valoren en prop d'1.000.000€.

 

L'alcaldessa, Ana Sala , ha assenyalat “de moment ens posarem a rehabilitar al més prompte possible els passejos perquè estiguen a punt en setmana santa i abordarem amb calma el projecte de remodelació del passeig , tenint en compte els efectes del canvi climàtic en el nostre litoral i així evitar noves destrosses com el que acabem de viure”.