Campus d'Excel·lència Empresarial Casa Nova.
klips.png
PRL Trabajos de Albañilería Febrero 2020.jpg
SSAA CALPE´20.jpg
klips.png
T'imagines poder disfrutar d'infinites activitats en família?
DÍA DE LA FAMILIA
No et perdes res!

Entrevista a l'Associació de Fibromiàlgia i Fatiga Crònica de Calp

dijous, 5 Setembre, 2019 - 12:45

Cansament crònic. Dolores musculars. Insomni. Còlon irritable. Falta de força en les extremitats. Depressió. Picors en la pell. Hematomes.

Aquests són sol alguns dels símptomes d'una de les malalties potser més desconegudes, la fibromiàlgia. A més de tot el que comporta la pròpia malaltia moltes de les persones que la pateixen han d'afegir a més l'estigma d'una malaltia que molts dubten d'ella.

L'any 2007 es va crear a Calp l'Associació de Fibromiàlgia i Fatiga Crònica i després d'uns anys d'aturada en la seua activitat ha tornat a prendre força amb la constitució d'una nova junta directiva aquest mateix estiu.

Gloria, Carmen, Concha, Marga, Pili i Mónica han decidit prendre el rumb de l'associació per a lluitar contra aqueix desconeixement i per a millorar la qualitat de vida totes aquelles persones afligides de fibromiàlgia a Calp.

Vam estar amb elles perquè ens comptaren una mica més sobre l'Associació.

Quin és l'objectiu que us heu marcat des de l'associació?

“Sobretot volem que servisca per a ajudar altres persones que estan desinformades”contesten.

Apunten que el principal problema al qual han de fer front és el desconeixement que existeix sobre aquesta malaltia, i no solament per part de la població en general, sinó també del personal mèdic ja que una persona pot passar anys des que té els primers símptomes fins que se li diagnostica.

Què recomanaríeu a una persona que té els símptomes de la malaltia?

“El primer que ha de fer és dirigir-se al seu metge de capçalera perquè l'envie a l'especialista en reumatología que és el que pot diagnosticar la malaltia”.

Encara que els símptomes vistos de forma aïllada pot portar a confusió, quan s'estudien tots junts presenten un quadre que permet avaluar i puntuar el grau d'incidència de la malaltia.

Què és el més complicat per a una persona que pateix fibromiàlgia?

“El primer de tot és que et “creguen” que tens aqueixa malaltia. Per desgràcia algunes persones han utilitzat aquesta malaltia per a dir que estaven malaltes quan no era així, la qual cosa ha provocat certa desconfiança. Hem de dir que és una malaltia reconeguda, diagnosticada i que fins i tot comporta que a algunes persones se'ls reconega la invalidesa”.

Quin és el tractament contra la fibromiàlgia?

“Tractament com a tal no hi ha, el que es fa és lluitar contra els símptomes per aquest motiu es recepten antidepressius, antiinflamatoris, etc. Però sens dubte el que més ajuda és l'activitat física i mental. Per exemple fer ioga ens ajuda amb els estiraments; fer natació ja que la ingravitació de l'aigua alleuja els dolors; la gimnàstica que fem un dia a la setmana en el Centre Maite Boronat, caminar..“

“És important també l'aspecte mental i per tant no cal quedar-se a casa i eixir. Des de l'associació volem ajudar a totes les persones que pateixen aquesta malaltia a Calp perquè troben un espai on sàpien que estan soles”, afigen.

El pròxim 11 de setembre l'Associació de Fibromiàlgia i Fatiga Crònica estaran en el Punt Jove de Calp oferint informació a totes les persones que vulguen saber més d'aquesta malaltia i de les activitats que realitzen des de l'associació.

El telèfon de contacte és 645 84 52 71.