Campus d'Excel·lència Empresarial Casa Nova.
klips.png
PRL Trabajos de Albañilería Febrero 2020.jpg
SSAA CALPE´20.jpg
klips.png
T'imagines poder disfrutar d'infinites activitats en família?
DÍA DE LA FAMILIA
No et perdes res!

El Ple de l'Ajuntament aprova instar al Ministeri d'Indústria la modificació del reglament d'arcabusseria

dimarts, 10 Setembre, 2019 - 13:30

El Ple de l'Ajuntament reunit en la vesprada d'ahir en una sessió maratoniana de 4 hores va aprovar per unanimitat una moció del grup municipal popular per la qual s'insta al Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme perquè modifique el Reglament d'Explosius pel que concerneix els actes d'arcabusseria.

El Reglament d'Explosius 130/2017 aprovat al març de 2017 en la seua Instrucció Tècnica Complementària introdueix importants novetats que afecten de forma dràstica als actes d'arcabusseria que se celebren en nombroses poblacions com la festa de de Moros i Cristians de Calp.

La citada instrucció afecta a tres aspectes:

1) El magatzematge de la pólvora no pot superar les 72 hores en festejos amb menys de 500 participants actius (96 hores en el cas que superen aquesta xifra).

2) S'endureix el procediment a seguir en el transvasament de la pólvora per a assegurar la traçabilitat i la seguretat.

3) Encara que no de forma directa l'aprovació del reglament i les mesures que això suposa han provocat un augment significatiu del preu de la pólvora.

Per tant, l'aprovació del reglament està provocant en la pràctica una reducció significativa dels actes d'arcabusseria en tots els festejos que se celebren davant les dificultats que comporta el seu compliment per part dels festers.

“Creiem que posar tants impediments i limitacions a la celebració de la festa pot provocar que en uns anys desapareguen alguns dels actes més significatius de la nostra festa de Moros i Cristians com són el desembarcament i el Miracle”, va assenyalar Ana Sala, alcaldessa de Calp.