L'Ajuntament recull les propostes dels ciutadans sobre els projectes de l'Estratègia EDUSI

Dilluns, 2 Març, 2020 - 11:15
L'Ajuntament de Calp ha organitzat una sessió informativa per a explicar diversos dels projectes recollits en l'Estratègia EDUSI cofinançada pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (Fons FEDER) de la Unió Europea.
 
Els projectes que s'han presentat són les actuacions de reurbanització del carrer de Fora en el Centre Històric; el projecte d'execució del carrer Alcalde Vicente Pastor i el projecte d'execució de les obres de remodelació dels carrers Benissa i Murillo.
 
Durant la sessió informativa es van donar resposta per part dels tècnics municipals i la Regidora responsable de l'Estratègia EDUSI, Pilar Cabrera, a totes les qüestions plantejades pels ciutadans que van acudir a la sessió que va tindre lloc en el Saló de Plens de l'Ajuntament.
 
El passat 16 de gener l'Ajuntament va organitzar una jornada per a presentar l'Estratègia EDUSI en el seu conjunt però en aquesta ocasió s'ha volgut fer una sessió informativa perquè les persones i empreses afectades per aquests tres projectes pogueren exposar totes les seues inquietuds així com recollir les seues idees i propostes.
 
Les qüestions plantejades pels veïns feien referència a la mena de materials que es van emprar en la remodelació dels carrers, els elements que es col·locaran o com serà el funcionament de les rampes i escales mecàniques.
 
Els projectes es troben així mateix en exposició pública perquè qualsevol persona que ho desitge puga realitzar les al·legacions que considere oportunes. El termini per a fer al·legacions finalitza el 13 de març i els documents estan disponibles en la web de l'Ajuntament en el següent enllaç: https://www.calp.es/es/content/documentos-exposici%C3%B3n-p%C3%*Bablica.
 
​Estratègia EDUSI
 
L'Estratègia EDUSI engloba entre altres actuacions la implantació tecnològica per a convertir a Calp en una destinació turística intel·ligent, així com la millora de la mobilitat per als vianants de diversos carrers de la localitat o el foment de l'accessibilitat i transparència tecnològica dels serveis d'administració electrònica.
 
Aquest projecte finançat per la Unió Europea a través dels Fons FEDER inclou diferents línies d'actuació agrupades en 4 objectius estratègics. El primer d'ells té com a objectiu millorar l'accessibilitat i la transparència a la pàgina web municipal i a l'administració electrònica així com tot el desenvolupament d'iniciatives smarty city que van des de la *sensorización, l'ús del big data o l'ampliació de la xarxa Wifi en tot el municipi.
 
El segon objectiu persegueix afavorir la transició a una economia baixa en carboni desenvolupant accions per a la millora de la mobilitat i accessibilitat i la implantació de mesures d'eficiència energètica.
 
La protecció del medi ambient i la promoció de l'eficiència dels recursos amb la recuperació d'espais verds i la millora del paisatge urbà són els eixos de tercer objectiu.
 
I amb l'últim objectiu es promou la inclusió social i la lluita contra la pobresa a través d'un pla d'activació del barri antic que inclou un pla d'acció comercial, un centre social per a persones en risc d'exclusió social o l'Oficina de Turisme del segle XXI.