L'Ajuntament presenta els projectes de l'Estratègia EDUSI "Revitalitza Calp"

dijous, 16 Gener, 2020 - 12:00

L'Ajuntament de Calp ha presentat els projectes integrats en l'Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat EDUSI “Revitalitza Calp” que està cofinançada amb el Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Unió Europea.

L'Estratègia EDUSI inclou diferents línies d'actuació agrupades en 4 objectius estratègics.

El primer d'ells té com a objectiu millorar l'accessibilitat i la transparència a la pàgina web municipal i a l'administració electrònica així com tot el desenvolupament d'iniciatives smarty city que van des de la sensorizacióó, l'ús del big data o l'ampliació de la xarxa Wifi en tot el municipi.

El segon objectiu persegueix afavorir la transició a una economia baixa en carboni desenvolupant accions per a la millora de la mobilitat i accessibilitat i la implantació de mesures d'eficiència energètica. 

La protecció del medi ambient i la promoció de l'eficiència dels recursos amb la recuperació d'espais verds i la millora del paisatge urbà són els eixos de tercer objectiu.

I amb en l'últim objectiu es promou la inclusió social i la lluita contra la pobresa a través d'un pla d'activació del barri antic que inclou un pla d'acció comercial, un centre social per a persones en risc d'exclusió social o l'Oficina de Turisme del segle XXI.

La presentació dels diferents projectes va ser a càrrec del personal tècnic de l'Ajuntament i es van centrar d'una banda, en les actuacions  que es realitzaran al carrer Benissa, el carrer de Fora, i els carrers Murillo i Alcalde Vicente Pastor.

En aquestes dos últims carrers l'element més nou que s'inclourà és la instal·lació d'escales mecàniques i rampes per a millorar la mobilitat i accessibilitat urbana al barri antic de Calp sobretot per a les persones majors i aquelles que tinguen dificultats de mobilitat.

Un altre dels projectes serà la instal·lació d'una nova xarxa wifi amb 120 punts, 90 en exteriors i 20 en interior.

D'aquesta forma a partir d'ara totes les dependències i instal·lacions municipals comptaran amb accés wifi com són per exemple la Casa de Cultura, el Centre Cívic o les instal·lacions esportives. També les zones de platja tindran wifi tant la platja de la Fossa, com la d'Arena-Bol i la de Cantal Roig.

Un altre dels projectes que es va presentar va ser l'oficina de turisme del segle XXI que estarà en el barri antic i que juntament amb un projecte de sensorizació i de recollida i tractament de dades permetrà configurar a Calp com a destinació turística intel·ligent.

L'Alcaldessa de Calp ha assenyalat que “l'Estratègia EDUSI és un projecte ambiciós que requereix una inversió de 6 milions d'euros i està cofinançat al 50% pels Fons FEDER de la Unió Europea”.

“L'Estratègia EDUSI és un projecte que engloba diferents iniciatives que tenen com a objectiu millorar la qualitat de vida de les persones que viuen a Calp i d'aquelles que ens visiten.

L'aposta per les noves tecnologies, la millora de l'accessibilitat, la protecció del medi ambient o la revitalització del barri antic són alguns dels eixos sobre els quals se sustenta aqueixa estratègia”, va afegir Sala.