Visites guiades Banys de la Reina

L'Ajuntament organitza juntament amb XarxaSalut accions formatives per a promoure la salut a Calp

dimarts, 8 Octubre, 2019 - 12:30

L'Ajuntament de Calp juntament amb la xarxa XarxaSalut de la Generalitat Valenciana han organitzat un cicle de cursos de formació amb l'objectiu de promoure la salut en la localitat.


Aquests cursos van dirigits al personal de diferents departaments de l'Ajuntament com a urbanisme, policia local, serveis social, educació, joventut, benestar social… perquè d'aquesta forma es puguen coordinar tots els serveis disponibles en l'àmbit sanitari i ser més eficients en l'atenció i els serveis que es presten a la ciutadania. 


Així mateix, es vol introduir la variable de la promoció de la salut i d'hàbits saludables en totes les accions, mesures i projectes que s'impulsen des de l'Ajuntament.


En aquests cursos també participen representants d'altres entitats socials com Creu Roja Calp, Càritas Parroquial de Calp, l'Associació contra el càncer o l'Associació de Dones per la Igualtat.


Un dels objectius previstos és que en concloure el període formatiu s'haja pogut establir un mapa dels recursos especialitzats en salut existents a Calp així com un mapa de necessitats que permeta identificar en quins àmbits o àrees s'han de posar esforços per a promoure la salut. 


Es tracta de 4 cursos que se celebraran durant els mesos d'octubre i novembre amb una duració de 20 hores i han sigut possible gràcies a la subvenció de 2.500€ que ha rebut l'Ajuntament de Calp de la Conselleria de Sanitat de la Generalitat Valenciana.


Aquesta acció formativa s'enquadra dins de l'IV Pla de Salut de la Comunitat Valenciana promogut per la Generalitat València i al qual es va adherir l'Ajuntament de Calp al maig de 2018. 


Aquest IV Pla de Salut té com a objectiu establir un marc d'acció comuna amb exemples de bones pràctiques i evidències científiques per a facilitar el desenvolupament de la perspectiva de salut en totes les polítiques en l'àmbit local.