T'imagines poder disfrutar d'infinites activitats en família?
DÍA DE LA FAMILIA
No et perdes res!

18.000 persones utilitzen la biblioteca de Calp entre gener i juny d'enguany

divendres, 9 Agost, 2019 - 11:15

La Biblioteca Municipal “Joanot Martorell” de Calp ha registrat durant els primers sis mesos d'enguany més de 18.000 persones usuàries.
El servei més utilitzat ha sigut el de préstecs de llibres amb més de 2.800 exemplars seguit per les consultes al servei gratuït d'internet que ha superat les 2.400 consultes. La biblioteca compta amb 5 ordinadors amb accés a internet així com 9 taules amb connexió per a portàtils.
Des de la biblioteca municipal també s'han organitzat diverses activitats de foment de lectura entre el públic infantil i juvenil. Un total 490 xiquets i xiquetes de la localitat han participat en alguna de les activitats organitzades com a exposicions, visites guiades o contacontes.
Durant aquest període s'han expedit més de 150 nous carnets lectors entre noves altes i renovacions. El carnet permet no solament traure en préstec llibres, sinó fer reserva de llibres o sol·licitar un llibre que està disponible en una altra biblioteca. Aquests serveis estan també disponibles a través d'internet pel que no és necessari acudir a la biblioteca si volem, per exemple, ampliar el període de préstec.
Un dels serveis que més augment està experimentant és el del préstec de llibres electrònics o ebooks mitjançant l'aplicació eBiblio. Amb aquesta aplicació podem accedir al catàleg de llibres, fer la reserva, descarregar-lo i retornar-lo directament des de nostra tablet, ordinador o mòbil sense haver d'acudir a la biblioteca. 
L'últim servei posat en marxa fa a penes una setmana ha sigut el Espai Violeta, un lloc on podrem trobar més de 150 llibres seleccionats amb perspectiva de gènere per a totes les edats inclosos el públic infantil i juvenil.