Campus d'Excel·lència Empresarial Casa Nova.
klips.png
PRL Trabajos de Albañilería Febrero 2020.jpg
SSAA CALPE´20.jpg
klips.png
¿Te imaginas poder disfrutar de infinitas actividades en familia?
DÍA DE LA FAMILIA
¡No te pierdas nada!

Diputación de Alicante

Diputació destina 40.000 € a la millora de la massa forestal d’ Oltà

Fecha de publicación: 
Martes, 8 Enero, 2019 - 13:30

La Diputació Provincial d'Alacant ha iniciat hui els treballs de millora de la massa forestal de la Serra d’ Oltà, es tracta d'actuacions que, d'una banda, reduiran el risc d'incendis forestals i que, al mateix temps, permetran la vigorització necessària perquè l'arbratge siga més resistent i estable.

Aquesta iniciativa eix de la sol·licitud del Departament de Medi Ambient que es va acollir al programa de subvencions de l'entitat provincial i va assenyalar les necessitats més importants en el municipi.

Els treballs se centren en nou parcel·les de titularitat pública pròximes entre si on és palesa l'alta densitat de pineda de pi blanc. L'àrea de treball abasta una superfície total de 8’15 hectàrees. La Diputació destina 40.000 euros a aquesta iniciativa que té un termini d'execució de 3 mesos.

Els problemes detectats en aquestes àrees d’ Oltà consisteixen en l'estancament del creixement i fossilització l'arbratge, a més l'excés de densitat provoca la feblesa dels arbres i falta de diversitat i tot això origina un risc elevat d'incendis forestals. La situació de l'arbratge d'aquesta zona es tradueix en un paisatge molt per davall del seu potencial per falta d’ arbres vigorosos que destaquen i embellisquen el paisatge juntament amb una diversitat vegetal insuficient, i en aquesta situació el bosc es torna molt vulnerable a plagues, sequeres i incendis.

Cal destacar que les parcel·les afectades es troben pròximes, o formen part, de la zona d'interfície urbana – forestal pel que el risc d'incendis té un impacte potencial major. Per tot això, s'opta per aplicar una silvicultura de vigorització amb treballs consisteixen a detectar i enfortir als exemplars dominants i clarejar voltant

Diputación destina 40.000 € a la mejora de la masa forestal de Oltà

Fecha de publicación: 
Martes, 8 Enero, 2019 - 13:30

La Diputación Provincial de Alicante ha iniciado hoy los trabajos de mejora de la masa forestal de la Sierra de Oltà, se trata de actuaciones que, por una parte, reducirán el riesgo de incendios forestales y que, al mismo tiempo, permitirán la vigorización necesaria para que el arbolado sea más resistente y estable.

Esta iniciativa parte de la solicitud del Departamento de Medio Ambiente que se acogió al programa de subvenciones de la entidad provincial y señaló las necesidades más importantes en el municipio.

Los trabajos se centran en nueve parcelas de titularidad pública cercanas entre sí donde es patente la alta densidad de pinar de pino carrasco. El área de trabajo abarca una superficie total de 8’15 hectáreas. La Diputación destina 40.000 euros a esta iniciativa que tiene un plazo de ejecución de 3 meses.

Los problemas detectados en estas áreas de Oltà consisten en el estancamiento del crecimiento y fosilización el arbolado, además el exceso de densidad provoca la debilidad de los árboles y falta de diversidad y todo ello origina un riesgo elevado de incendios forestales.

La situación del arbolado de esta zona se traduce en un paisaje muy por debajo de su potencial por falta de arboles vigorosos que destaquen y embellezcan el paisaje junto con una diversidad vegetal insuficiente, y en esta situación el bosque se vuelve muy vulnerable a plagas, sequías e incendios.

Cabe destacar que las parcelas afectadas se encuentran cercanas, o forman parte, de la zona de interfaz urbano – forestal por lo que el riesgo de incendios tiene un impacto potencial mayor. Por todo ello, se opta por aplicar una selvicultura de vigorización con trabajos consisten en detectar y fortalecer a los ejemplares dominantes y clarear alrededor.


 

Diputació aprova la subvenció de 761.958 € per a l'execució de les obres del vial J

Fecha de publicación: 
Jueves, 27 Septiembre, 2018 - 08:30

El Ple de la Diputació Provincial d'Alacant celebrat hui ha aprovat una ajuda econòmica per a l'execució de les obres del vial J, tram 1 de Calp, concretament el tram que s'inicia en la rotonda de l'Avinguda de la Generalitat i finalitza en la partida Gargasindi.

L'obertura d'aquest tram del vial J és determinant per a la connexió de l'avinguda de la Generalitat amb la rotonda existent en l'avinguda de Casanova a través de la Partida de Gargasindi en un sistema viari coherent, donant eixida a un entroncament viari de la xarxa primària que en l'actualitat es troba realitzat parcialment. Aquest vial, una vegada completat, permetrà desplaçar el trànsit rodat de la zona de platges cap a la carretera nacional sense passar per les avingudes Exèrcits Espanyols i Diputació, i per tant descongestionaran el trànsit del nucli urbà.

L'actuació ascendeix a 1.015.944,39 € dels quals la institució provincial aporta el 75%, la qual cosa equival a 761.958,29 € i l'Ajuntament el 25% que es xifra en 253.986,10 €. Les obres, el procés de contractació de les quals s'estima comence abans de final d'enguany, hauran d'estar finalitzades abans de l'1 de desembre de 2019.

El ple de l'Ajuntament va aprovar al febrer d'enguany l'adquisició dels últims terrenys necessaris per a l'obertura del Vial J, que passarà a anomenar-se avinguda Felip VI i connectarà l'avinguda Romania amb la zona escolar i des d'allí enllaçarà amb l'avinguda Generalitat Valenciana (accés Nord a Calp).

Calp celebra la VII Sant Silvestre el 27 de desembre

Fecha de publicación: 
Jueves, 20 Diciembre, 2018 - 12:45
La Sant Silvestre Vila de Calp, la carrera més divertida del calendari esportiu de la localitat, se celebrarà el pròxim 27 de desembre. Organitzada per l'Ajuntament de Calp, en col·laboració amb iRun Calp i la Diputació d'Alacant, la prova, en la qual els corredors participen vestits amb les més diverses disfresses, arriba a la seua setena edició i com en els dos últims anys se celebrarà en horari vespertí, a partir de les 20.30 hores, pels carrers del barri antic.
 
Partirà de la Plaça de la Constitució i tindrà un recorregut de 3,6 quilòmetres per als participants de la categoria absoluta i d'1,8 km per a la categoria Promeses (els nascuts de 2005 a 2015 – que hauran d'anar acompanyats d'un adult).
 
Hi haurà trofeus per als tres primers guanyadors en la categoria absoluta masculina i femenina i per als tres primers locals, a més de medalles per a tots els participants de la categoria Promeses. S'obsequiarà a tots els corredors amb una samarreta.
 
Les persones interessades a participar poden inscriure's en www.mychip.es fins al 26 de desembre. Els inscrits hauran de recollir el dorsal el mateix dia de la carrera a les 19.30 hores en el Casal dels Associacions.
 
L'Ajuntament de Calp anima a tots els participants a vindre disfressats i a gaudir d'aquesta carrera lúdica i esportiva amb la qual es tanca l'any.

Calp celebra la VII San Silvestre el 27 de diciembre

Fecha de publicación: 
Jueves, 20 Diciembre, 2018 - 12:45

La San Silvestre Vila de Calp, la carrera más divertida del calendario deportivo de la localidad, se celebrará el próximo 27 de diciembre. Organizada por el Ayuntamiento de Calp, en colaboración con iRun Calp y la Diputación de Alicante, la prueba, en la que los corredores participan ataviados de los más diversos disfraces, llega a su séptima edición y al igual que en los dos últimos años se celebrará en horario vespertino, a partir de las 20.30 horas, por las calles del casco antiguo.

Partirá de la Plaza de la Constitución y tendrá un recorrido de 3,6 kilómetros para los participantes de la categoría absoluta y de 1,8 km para la categoría Promesas (los nacidos de 2005 a 2015 – que deberán ir acompañados de un adulto).

Habrá trofeos para los tres primeros ganadores en la categoría absoluta masculina y femenina y para los tres primeros locales, además de medallas para todos los participantes de la categoría Promesas. Se obsequiará a todos los corredores con una camiseta.

Las personas interesadas en participar pueden inscribirse en www.mychip.es hasta el 26 de diciembre. Los inscritos deberán recoger el dorsal el mismo día de la carrera a las 19.30 horas en el Casal de les Associacions.

El Ayuntamiento de Calp anima a todos los participantes a venir disfrazados y a disfrutar de esta carrera lúdico-deportiva con la que se cierra el año.

 

 

 

 

Calp inicia els treballs del Pla d'Arbrat

Fecha de publicación: 
Viernes, 5 Octubre, 2018 - 10:30

L'ajuntament ha tret a licitació el servei de redacció del projecte del Pla d'Arbrat que s'inclou dins del Pla EDUSI. Aquesta iniciativa pretén crear un corredor verd que connecte el centre urbà amb les Salines i l'entorn de les platges, d'aquesta manera es millorarà l'entorn urbà mitjançant la recuperació d'espais verds i regenerant zones urbanes degradades.


El projecte, que parteix d'un import de licitació de 12.000€, es focalitza en les avingudes Exèrcits Espanyols, Juan Carlos I i l'àrea de les Salines. I encara que les espècies a plantar es definiran en el projecte, el Pla EDUSI contempla la plantació d'exemplars de nogueres, àlbers, plataners, cirerers, arboços, til·lers, freixes i moreres.


Els objectius d'aquesta part del Pla EDUSI són articular part de la xarxa d'infraestructura de la ciutat, vincular geogràficament dos espais de valor (centre històric-salines/ajuste Penyal), millorar el paisatge urbà en general i millorar els nivells d'intercanvi de CO2.


Junt a este Pla d'Arbrat, en les pròximes setmanes s'iniciaran els treballs de les actuacions d'arbrat que subvenciona la Diputació Provincial i que se centraran en la zona de les Salines i Juan Carlos I. Es tracta d'una zona verda d'uns 27.800 m² on es pretén delimitar la zona verda separant-la del sòl dotacional i la pròpia via pública.


Actualment aquesta zona està desproveïda de vegetació excepte arbust de baixa talla i mimoses seques. Aquest projecte contempla la instal·lació de reg, la preparació del terreny i la plantació de moreres, arboços, garrofers, oliveres, àlbers, magraners i figueres, de tracta d'espècies autòctones que suporten fàcilment els sòls de la zona. L'actuació té un cost total de 62.213 euros i serà finançada per la Diputació Provincial a través del convocatòria d'inversions d'arbrat en espais urbans de l'entitat provincial.

Calp inicia los trabajos del Plan de Arbolado

Fecha de publicación: 
Viernes, 5 Octubre, 2018 - 10:30

El ayuntamiento ha sacado a licitación el servicio de redacción del proyecto del Plan de Arbolado que se incluye dentro del Plan EDUSI. Esta iniciativa pretende crear un corredor verde que conecte el centro urbano con las Salinas y el entorno de las playas, de este modo se mejorará el entorno urbano mediante la recuperación de espacios verdes y regenerando zonas urbanas degradadas.

El proyecto, que parte de un importe de licitación de 12.000€, se focaliza en las avenidas Ejércitos Españoles, Juan Carlos I y el área de Las Salinas. Y aunque las especies a plantar se definirán en el proyecto, el Plan EDUSI contempla la plantación de ejemplares de nogales, álamos, plataneros, cerezos, madroños, tilos, fresnos y moreras.

Los objetivos de esta parte del Plan EDUSI son articular parte de la red de infraestructura de la ciudad, vincular geográficamente dos espacios de valor (centro histórico-salinas/entorno Peñón), mejorar el paisaje urbano en general y mejorar los niveles de intercambio de CO2.

Junto a este Plan de Arbolado, en las próximas semanas se iniciarán los trabajos de las actuaciones de arbolado que subvenciona la Diputación Provincial y que se centrarán en la zona de las Salinas y Juan Carlos I. Se trata de una zona verde de unos 27.800 m² donde se pretende delimitar la zona verde separándola del suelo dotacional y la propia vía pública.

Actualmente esta zona está desprovista de vegetación salvo arbusto de baja talla y mimosas secas. Este proyecto contempla la instalación de riego, la preparación del terreno y la plantación de moreras, madroños, algarrobos, olivos, álamos, granados e higueras, de trata de especies autóctonas que soportan fácilmente los suelos de la zona.

La actuación tiene un coste total de 62.213 euros y será financiada por la Diputación Provincial a través del convocatoria de inversiones de arbolado en espacios urbanos de la entidad provincial.

Diputación aprueba la subvención de 761.958 € para la ejecución de las obras del vial J

Fecha de publicación: 
Jueves, 27 Septiembre, 2018 - 08:30

El Pleno de la Diputación Provincial de Alicante celebrado hoy ha aprobado una ayuda económica para la ejecución de las obras del vial J, tramo 1 de Calp, concretamente el tramo que se inicia en la rotonda de la Avenida de la Generalitat y finaliza en la partida Gargasindi.

La apertura de este tramo del vial J, es determinante para la conexión de la avenida de la Generalitat con la rotonda existente en la venida de Casanova a través de la Partida de Gargasindi en un sistema viario coherente, dando salida a un entronque viario de la red primaria que en la actualidad se encuentra realizado parcialmente. Este vial, una vez completado, permitirá desplazar el tráfico rodado de la zona de playas hacia la carretera nacional sin pasar por las avenidas Ejércitos Españoles y Diputación, y por tanto descongestionarán el tráfico del casco urbano.

La actuación asciende a 1.015.944,39 € de los cuales la institución provincial aporta el 75%, lo que equivale a 761.958,29 € y el Ayuntamiento el 25% que se cifra en 253.986,10 €. Las obras, cuyo proceso de contratación se estima comience antes de final de este año, deberán estar finalizadas antes del 1 de diciembre de 2019.

El pleno del Ayuntamiento aprobó en febrero de este año la adquisición de los últimos terrenos necesarios para la apertura del Vial J, que pasará a llamarse avenida Felipe VI y conectará la avenida Rumanía con la zona escolar y desde allí enlazará con la avenida Generalitat Valenciana (acceso Norte a Calp).

Diputació destina 40.000 € a la millora de la massa forestal d’ Oltà

Fecha de publicación: 
Viernes, 31 Agosto, 2018 - 13:00

La Diputació Provincial d'Alacant destinarà 40.000 euros a la millora de la massa forestal del vessant oriental de la serra de’ Oltà, es tracta de tres parcel·les de titularitat pública connectades entre si on és palesa l'alta densitat de pineda. L'àrea de treball abasta una superfície total de 56,69 hectàrees.

 

Des del Departament de Medi ambient s'han detectat danys en les parcel·les indicades a causa del dens creixement dels arbres -amb parcel·les de 100 m² amb 45 individus- i la forta competència entre ells pels escassos recursos hídrics disponibles. Aquests arbres creixen molt junts, tenen una grandària reduïda per a la seua edat i són propensos a la mort per dèficit hídric.

 

A més l'arbrat experimenta una fossilització i estancament, la qual cosa li impedeix aconseguir el seu valor paisatgístic potencial. Així mateix, en aquestes parcel·les s'ha observat una alta densitat de matoll de sotabosc, que en condicions normals afavoreix els incendis forestals, i en les condicions de sequera actuals aqueix risc és encara major. cal destacar que les parcel·les afectades es troben properes, o formen part, de la zona d'interfície urbà – forestal pel que el risc d'incendis té un impacte potencial major. Per açò els treballs consistiran a detectar i enfortir als exemplars dominants i clarejar al voltant.

 

El Regidor de Medi ambient, Jan Van Parijs, ha assenyalat que “aquestes actuacions són indispensables per a la millora paisatgística de les nostres zones forestals però sobretot per a evitar incendis en zones tan sensibles com la serra d’ Oltà”.

 

Diputación destina 40.000 € a la mejora de la masa forestal de Oltà

Fecha de publicación: 
Viernes, 31 Agosto, 2018 - 13:00

La Diputación Provincial de Alicante destinará 40.000 euros a la mejora de la masa forestal de la ladera oriental de la sierra de Oltà, se trata de tres parcelas de titularidad pública conectadas entre sí donde es patente la alta densidad de pinar. El área de trabajo abarca una superficie total de 56,69 hectáreas.

 

Desde el Departamento de Medio Ambiente se han detectado daños en las parcelas indicadas debido al denso crecimiento de los árboles -con parcelas de 100 m² con 45 individuos- y la fuerte competencia entre ellos por los escasos recursos hídricos disponibles. Estos árboles crecen muy juntos, tienen un tamaño reducido para su edad y son propensos a la muerte por déficit hídrico.

 

Además el arbolado experimenta una fosilización y estancamiento, lo que le impide alcanzar su valor paisajístico potencial. Asimismo, en estas parcelas se ha observado una alta densidad de matorral de sotobosque, que en condiciones normales favorece los incendios forestales, y en las condiciones de sequía actuales ese riesgo es aún mayor.

 

Cabe destacar que las parcelas afectadas se encuentran cercanas, o forman parte, de la zona de interfaz urbano – forestal por lo que el riesgo de incendios tiene un impacto potencial mayor. Por ello los trabajos consistirán en detectar y fortalecer a los ejemplares dominantes y clarear alrededor.

El Concejal de Medio Ambiente, Jan Van Parijs, ha señalado que “estas actuaciones son indispensables para la mejora paisajística de nuestras zonas forestales pero sobretodo para evitar incendios en zonas tan sensibles como la sierra de Oltà”.

 

Páginas

Suscribirse a Diputación de Alicante