Valencià
VII Concurso de engalanado de balcones y negocios del casco antiguo de Calp
si tienes entre 16 y 30 años y estás inscrito en
el Sistema Nacional de Garantía Juvenil te interesa
saber que el Ayuntamiento quiere cubrir 47 puestos de trabajo.
¿Estás buscando trabajo?,
Campus d'Excel·lència Empresarial Casa Nova.
¿Te imaginas poder disfrutar de infinitas actividades en familia?
DÍA DE LA FAMILIA
¡No te pierdas nada!
banner AULA PEDRO PASTOR_es.jpg

Calp celebra la setmana de la mobilitat amb una marxa cicloturista i una jornada de “tardeo”

dijous, 7 Setembre, 2017 - 11:45

La Regidoria de Participació Ciutadana, juntament amb la d'Ordenació i Protecció del Territori celebren del 16 al 22 de setembre la setmana de la mobilitat, una celebració que té com a fi fomentar l'ús de transports sostenibles, com la bicicleta. I per a açò ha organitzat una marxa cicloturista el diumenge 17 i una jornada de “tardeo” el divendres 22, Dia Mundial sense Cotxes.

 

La ruta amb bicicleta partirà de la plaça Colón a les 11.30 hores i finalitzarà en l'Església de la Mercè. Allí tindrà lloc un sorteig de bicicletes i d'altres complements per a ciclistes, entre altres premis. L'acte, organitzat conjuntament amb els festers de la Mercé, en coincidir amb les festes en honor a la Mare de Déu de la Mercé, explicarà també amb tallers i matalassets per als més xicotets. I a les 14 hores està prevista una paella geganta per a tots els assistents, amenitzada pel grup musical “Al són de l'aire”.

 

La jornada de “tardeo” del 22 de setembre se celebrarà en el carrer La Niña que es tancarà al tràfic rodat de vehicles. A partir de les 17.30 hores tindran lloc diverses activitats com a tallers de seguretat vial per als xiquets, animació infantil, discomóvil i l'actuació del grup Swag. Aquesta celebració s'uneix a la campanya “Una bicicleta més un cotxe menys” de la Xarxa de Ciutats per la Bicicleta a la qual s'ha sumat l'Ajuntament i suposa la primera campanya de les previstes en el projecte EDUSI (Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat) que contempla fins a l'any 2022 diferents iniciatives de conscienciació ambiental.

 

L'Ajuntament de Calp es va adherir fa dos anys a la Xarxa Europea de Ciutats per la Mobilitat amb la finalitat de treballar per una ciutat més humana, amb menys soroll i menys emissions a l'atmosfera i en la qual les persones guanyen espai sobre els vehicles. A més, fa dos anys va obtenir el Premi SEMS 2015 (Premis Setmana Espanyola de la Mobilitat Sostenible) en la modalitat de medalla de bronze, que atorga el Ministeri d'Agricultura, Alimentació i Medi ambient, com a reconeixement a les iniciatives que introdueixen el transport sostenible.