Programación Semana Santa Calpe 2024
I Concurso Nacional de Escultura Calp
dimecres, 31 Juliol, 2019 - 12:00
Fiestas de Calp - Virgen de las Nieves
Calp es prepara per a celebrar a partir d'aquesta nit les seues festes patronals en honor a la Mare de Déu de les Neus, una de les seues celebracions més tradicionals i sentides de la localitat. Espectacles musicals, nits de revetla i orquestres en la plaça Major i sobretot “els bous al carrer” constitueixen els actes més característics d'aquestes celebracions que es desenvoluparan entre el 31 de juliol i l'11 d'agost. A més enguany és el primer en què se celebraran aquestes festes i el seu Castell a la Mar després de ser declarades festa d'interés turístic provincial.
 
 
 
El programa de festes arranca hui a les 20 hores amb l'entrà de la murta en la qual els membres de la comissió recorren els carrers del municipi abillats amb vestits típics llançant flors per a aromatitzar els carrers.
 
 
 
El 4 d'agost es duu a terme l'ofrena a la Mare de Déu de les Neus a l'Església parroquial i el 5 d'agost se celebra el dia més gran de la festa. Eixe dia té lloc una solemne missa a la patrona i una multitudinària mascletà al migdia i al capvespre se celebra la processó amb la imatge de la Mare de Déu de les Neus recorrent els carrers del nucli antic. A mitjanit es dispara l'espectacular Castell a la Mar, castell de focs artificials piro-aquàtic a la platja del Bol.
 
 
 
Les festes acaben amb tota una setmana de “bous al carrer” (del 7 a l'11 d'agost), el tradicional espectacle pel qual els caps de bestiar recorren diversos carrers del municipi entre el goig dels més atrevits corredors.