Programación Semana Santa Calpe 2024
I Concurso Nacional de Escultura Calp
divendres, 5 Juliol, 2019 - 14:00
El ple de l'Ajuntament de hui, el primer de la nova legislatura, ha aprovat la constitució dels grups municipals, les retribucions dels membres de la corporació i el número i retribucions dels assessors de govern.
 
D'aquesta manera s'estableixen cinc dedicacions exclusives amb una retribució anual de 34.000 € anuals cadascuna, de les quals quatre seran per a membres del govern i una per a membres de l'oposició. A més s'estableixen tres  dedicacions parcials del 80% amb una retribució de 27.200 € anuals cadascuna, i una parcial de 70% amb una retribució de 23.800€, totes elles per a membres de l'equip de govern. Finalment s'estableixen  tres dedicacions parcials de 50% amb una retribució anual de 17.000€ que es destinen 2 al Pspv-Psoe i una altra Compromís.
 
L'alcaldessa de Calp, Ana Sala, no tindrà dedicació exclusiva ni retribució, percebrà les indemnitzacions corresponents per assistència als plens, 550 €, i comissions i juntes de govern, 350€. L'alcaldessa ha assenyalat que “es retribueix la responsabilitat del càrrec”.
 
Les retribucions i indemnitzacions dels regidors per assistències a plens, comissions i juntes de govern es mantenen respecte a la passada legislatura, amb un lleuger increment en el cas de l'alcaldessa en qualitat de presidenta d'aquests òrgans col·legiats. S'estableixen cinc grups municipals: PP, PSPV-PSOE, Compromís-Verds, Ciutadans de Calp-Partit de la Ciutadania i Defendamos Calpe.
 
També s'ha aprovat el nomenament de representants de la Corporació  en Òrgans Col·legiats, en aquest punt Defendamos Calpe ha presentat una esmena ja que no forma part de cap d'aquests òrgans, no obstant això l'alcaldessa s'ha compromés a modificar aquesta situació.
 
Quant al nombre d'assessors del govern s'estableix un total de set amb una retribució anual de 33.458€. Els plens municipals ordinaris se celebraran el segon dilluns del mes a les 17 hores i les juntes de govern i les comissions informatives els divendres. Els plens podran seguir-se des de la web.