Taller Prevención de Incendios Forestales 2024
Renueva tu DNI
DÍAS 29 Y 31 DE MAYO
dimecres, 19 Juny, 2019 - 14:15
Amb l'arribada de l'estiu l'Ajuntament de Calp ha posat en marxa un any més la campanya de prevenció i detecció del mosquit tigre. De juny a octubre una empresa s'encarregarà de col·locar paranys en diferents zones del municipi  per a realitzar un cens d'aquest insecte i poder actuar amb major contundència en les zones en les quals es detecte la seua presència. Així mateix duran a terme tasques de prevenció en la resta del municipi. 
 
L'Ajuntament recorda que en la lluita contra el mosquit tigre representen un paper fonamental els ciutadans ja que es calcula que més del 90 per cent dels llocs on pot criar són privats. L'Aedes albopictus es cria en acumulacions d'aigua, com els abeuradors d'animals, depòsits d'aigua, florers amb aigua, embornals... amb la qual cosa es recomana no guardar recipients que acumulen aigua per a evitar la seua proliferació. Els ciutadans, a més, poden posar-se en contacte amb el consistori en cas de detectar la presència d'aquests mosquits perquè d'aquesta manera es puguen conéixer els llocs que aquests freqüenten i poder així actuar contra ells. 
 
D'altra banda, l'Ajuntament ha sol·licitat a la conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública una subvenció per valor de 3.630 euros per a les despeses de tractament de lluita contra el mosquit tigre per a l'anualitat 2019. 
 
El mosquit tigre és una espècie invasora originària del sud-est d'Àsia, capaç de criar en quasi qualsevol acumulació d'aigua que romanga més de cinc dies. La seua picada és molt molesta i pot produir-se també en les hores diürnes.